Cybercrime vormt steeds grotere bedrijfsrisico’s.

Door de verregaande digitalisering lopen meer en meer bedrijven het risico om getroffen te worden door de effecten van cybercrime. Vooral bij financiële instellingen is het onderwerp cybercrime gestegen naar de nr 1 positie op de lijst van mogelijke bedreigingen. Maar ook ‘normale’ ondernemingen worden zich meer en meer bewust van de risico’s. Het eerste gevaar is natuurlijk de directe schade die kan ontstaan door ‘hacks’. Maar ook de indirecte schade – het niet kunnen nakomen van afspraken met derden – met mogelijke claims als gevolg, wordt steeds actueler. Dit mogelijke gevaar leidt er ook toe dat het ‘onderwerp’ inmiddels niet alleen op het bordje ligt van de IT verantwoordelijke, maar ook op de agenda staat van de directies en bedrijfsjuristen.

Ook u als ondernemer dient zich bewust te zijn van gevolgschade die kan ontstaan uit beschadigde IT systemen (of dit nu door cybercrime komt of door andere factoren). Het is dan ook altijd goed om met regelmaat te kijken naar uw aansprakelijkheid en voorkoming van claims.

Rob Beks is graag bereid om uw bedrijfsrisico’s te toetsen als gevolg van IT disfunctioneren. Neem contact op via info@beksadvocaten.nl

Beks Advocaten