Manager Primark onterecht ontslagen voor grensoverschrijdend gedrag.

Onlangs besliste de rechtbank in Amsterdam dat een storemanager van kledingketen Primark onterecht is ontslagen voor grensoverschrijdend gedrag. Al eerder werd de manager op non-actief gesteld, nadat er meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag waren binnengekomen bij de directie. De klacht ging over whatsapp berichten van de manager in kwestie waarin emoji’s met een hartje werden gestuurd naar een medewerkster. De medewerkster voelde zich seksueel geïntimideerd en maakte daarop haar beklag. Ook andere medewerkers kregen te maken met appjes met een hartje en maakten eveneens melding van seksuele intimidatie.

Na hoor en wederhoor tijdens de rechtszaak, bleek dat de medewerkers samenspanden vanwege een ontslagronde, waarvan de storemanager wel op de hoogte was. Bovendien vond de rechter dat de whatsapp berichten geen reden vormen voor ontslag. Primark werd dan ook gedwongen om de man opnieuw in dienst te nemen. De medewerkers die een klacht indienden, zijn niet meer werkzaam bij het bedrijf.

Goed om te weten!

Wist je dat tijdens rechtszaken over ‘ontslag op staande voet’, de helft daarvan niet houdbaar is. Een teken dat er nog veel te winnen is over de wijze waarop ondernemers juridisch advies krijgen.

Heb je vragen over ontslag of juridische arbeidsrechtelijke verhoudingen?

Neem vrijblijvend contact op met onze advocaat Christophe van Uden.  

info@beksadvocaten.nl

Beks Advocaten