Onderhandelen met een incassobureau?

Bij Beks Advocaten worden we met regelmaat ingeschakeld om een incassotraject op te starten namens cliënten. Onlangs kregen we te maken met tegenovergestelde vraag. Een cliënt vroeg ons namelijk of het zin had om te onderhandelen met een incassobureau dat namens één van zijn toeleveranciers optrad.

Een ja of nee advies volstond hier niet. Er bleek, zoals te verwachten, sprake van een complex voortraject. Toch is het zo dat het geen zin heeft om te onderhandelen met het incassobureau. Het bureau handelt namelijk in opdracht van haar cliënt. Onderhandelen heeft dan ook alleen maar zin wanneer dat geschiedt met de opdrachtgever van het incassobureau. Daarbij is het wel raadzaam om het incassobureau te laten weten dat u onderhandelingen opstart met de opdrachtgever, die dat dan op zijn beurt zal dienen door te geven aan het incassobureau.

Het beste advies is echter om het niet zover te laten komen. Als eenmaal een incassotraject is ingezet, zijn al veel kansen voorbij gekomen om tot overleg en een mogelijke afspraak te komen. Afwachten totdat een incassotraject wordt opgestart is zelden de beste keuze.

Heeft u vragen over incasso? Neem dan contact op met Rob Beks van Beks advocaten. info@beksadvocaten.nl

Beks Advocaten