Personeelsdossier? Hou het actueel?

Als ondernemer bent u op de hoogte van het feit dat u uw personeelsdossiers actueel en op orde dient te hebben. Niet alleen omdat dat nodig is wanneer de arbeidsrelatie op springen staat, maar ook omdat  het de professionele manier is om verbeteringspunten, verwachtingen en afspraken met uw medewerkers vast te leggen.

Komt er een moment dat u overweegt om een medewerker te ontslaan omdat hij of zij niet goed genoeg presteert? Zorg er dan in ieder geval voor dat u ook een ‘disfunctioneringsdossier’ aanlegt.
Hierbij kunt u uitgaan van een zogenaamd REP model (Reageren, Evalueren, Presteren).

Concreet houdt het in dat u regelmatig functioneringsgesprekken voert, dat u duidelijk maakt welke verbeteringen wenselijk zijn, wat de consequenties zijn van niet verbeteren, dat u daarvoor ook voldoende tijd geeft aan uw medewerker, dat u helpt waar dat kan… en dat u alles goed vastlegt. Op deze wijze komt u in geval van een procedure uiterst professioneel voor de dag.

Tip!

Zorg ervoor dat uw medewerker ook in het bezit is van die documenten die ingaan op de inzet, afspraken en prestatie-evaluatie. Anders kunt u de documenten niet gebruiken in een eventuele rechtzaak.

Vragen over arbeidsrecht?

Wilt u uw beleid op het gebied van disfunctioneren verder professionaliseren? Vraag het aan Christophe van Uden via info@beksadvocaten.nl.

Beks Advocaten