Snellere inzet van incasso leidt tot sneller resultaat.

‘Wanbetaling dreigt ondanks economische groei’.

Ondanks het feit dat onze economie zich voorspoedig ontwikkelt, waarschuwt één van de grootste kredietverzekeraars voor een verder risico van wanbetaling. Als hoofdoorzaak wordt genoemd de vertraging in het handelsverkeer door effecten van de Brexit en veranderingen in de Amerikaanse politiek. Bovendien is het zo dat het hernieuwd vertrouwen niet direct leidt tot een groter betalingsvermogen. Alertheid op betalingen is dus gewenst.

Onlangs bleek bijvoorbeeld uit een peiling van branchevereniging Transport & Logistiek Nederland dat de littekens van vele magere jaren nog altijd zichtbaar zijn. Een verschijnsel dat ook herkend wordt door MKB Nederland. Niet alleen wordt er traag betaald, er is ook sprake van herhaaldelijk wanbetalingen door de kwetsbare financiële situatie van veelal kleinere ondernemingen.

Assertief debiteurenbeheer.

Gelukkig blijken de meeste ondernemers niet te aarzelen om gebruik te maken van een incassobureau, als dat echt nodig is. Maar liefst 7 op de 10 ondernemers heeft wel eens gebruik gemaakt van een incassobureau. Daarmee is Nederland een koploper in de Europese unie. Toch is de praktijk een stuk weerbarstiger, zo zien we bij Beks Advocaten. Want ‘juridische stappen’ worden vaak als laatste redmiddel gezien. De reden hiervoor? Ondernemers zijn bang hun klant kwijt te raken.
De echte reden waardoor een klant-leverancier relatie op het spel komt staan, heeft veeleer te maken met afwachtend gedrag. Veelal wordt juist te laat ingegrepen. Hierdoor ontstaan langslepende kwesties met verwijten, teleurstellingen en beloftes die niet worden ingelost. Terwijl trajecten waar snel tot het middel van incasso wordt overgegaan veel korter en duidelijker zijn. Met uiteindelijk minder ruzie.

Effectieve incasso.

Naast een adequaat debiteurenbeheer is het raadzaam om over te gaan tot incasso wanneer betaling uitblijft. Juist de inzet van juridische drukmiddelen via de gespecialiseerde incasso-advocaten van Beks Advocaten blijkt in de praktijk uiterst effectief.

Wilt u er meer van weten?

Neem eens vrijblijvend contact op.
info@beksadvocaten.nl

Beks Advocaten