Wat te doen bij een dreigend faillissement?

Juist nu de economie zich positief blijft ontwikkelen, verdwijnt de aandacht voor faillissementen. Terecht. Toch zijn er altijd nog ondernemingen die te kampen hebben met een onverwacht terugvallende omzet of toenemende kosten, waarop moeilijk grip te krijgen lijkt.

Wanneer u als ondernemer ziet dat het voortbestaan van uw onderneming aan extra risico’s onderhevig is, is het goed om voorbereid te zijn op een faillissement. Immers loopt u de kans om aansprakelijk te zijn als bestuurder. Dit kan aan de orde zijn wanneer uw onderneming terecht komt bij de afdeling Bijzonder Beheer van een bank of wanneer de fiscus dreigt met maatregelen.

Lees verder hoe u zich goed voorbereid. Of maak een verkennende afspraak met één van onze advocaten om uw aansprakelijkheden in kaart te brengen.

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers het maar moeilijk vinden om in dergelijke situaties adequaat op te treden. Bij velen heerst een natuurlijk sentiment dat ‘het vanzelf wel goed komt’. Helaas is de realiteit vaak anders.

Bij Beks advocaten kunnen wij u vanuit een ruime ervaring adviseren. Om de aansprakelijkheden in kaart te brengen, wat de opties zijn bij een doorstart of bijstand verlenen bij de aanvraag van een surseance van betaling.

Vraag Rob Beks wanneer u meer informatie wilt.
info@beksadvocaten.nl

Beks Advocaten