Werkgever? Let op nieuwe valkuilen in arbeidsovereenkomst!

De nieuwe Wet Werk en Zekerheid, die ingaat op 1 januari 2015, heeft een aantal wijzigingen in petto waarmee u als werkgever rekening dient te houden. Het is dan ook verstandig om uw arbeidsovereenkomsten aan te passen volgens de nieuwe wet. Met de volgende tips krijgt u alvast een idee waarmee u rekening dient te houden. Voor uitgebreidere informatie over mogelijke consequenties adviseren wij u even contact op te nemen met de gespecialiseerde advocaten van Beks Advocaten.

Tips en suggesties

1) Wilt u graag een proeftijd opnemen in uw arbeidsovereenkomst? Ga dan een dienstverband aan van minimaal 7 maanden.

2) Wilt u een concurrentie- of relatiebeding opnemen in een contract voor ‘bepaalde tijd’? Bedenk dan goed of dit strikt noodzakelijk is. In ieder geval dient u het goed te kunnen motiveren (schriftelijk).

3) Wordt een contract voor ‘bepaalde tijd’ omgezet naar een contract voor ‘onbepaalde tijd’? Vergeet dan niet een eventueel concurrentie- en relatiebeding apart op te nemen.

4) Beslis reeds bij 23 maanden of een contract voor onbepaalde tijd wordt aangegaan en niet bij 24 maanden in verband met verschuldigdheid transitievergoeding.

5) Het is verstandig om een agenda aan te leggen voor elke medewerker in verband met aanzegtermijnen, opnames van concurrentiebeding en de nieuwe keten- en transitieregelingen.


 

Wij kunnen ons voorstellen dat vragen heeft over de wijzigingen van de Wet Werk en Zekerheid.
Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze advocaten.

Beks Advocaten