Werkgeversverklaring en ontheffingen voor de avondklok.

Modelverklaring – Werkgeversverklaring avondklok.

Het zal u niet zijn ontgaan dat we sinds zaterdag 23 januari te maken hebben met een avondklok. Het houdt in dat het is verboden om tussen 21.00 uur en 4.30 uur op straat te zijn, zonder geldige reden. Een maatregel die ingevoerd is om de verspreiding van het coronavirus verder in te dammen. De maatregel geldt in beginsel tot en met woensdag 10 februari.

Uitzonderingen.

Het was te verwachten dat, direct na aankondiging van de avondklok, een stortvloed aan uitzonderingen werd opgevoerd door creatieve en minder creatieve landgenoten om te ontkomen aan deze strenge maatregel. De leenhond, om ’s avonds toch nog een rondje in de buurt te kunnen doen. Het ‘bezorgpak’ om vermomd als thuisbezorger alsnog een bezoekje te kunnen brengen aan vrienden. Ondanks de ‘grap’ van dergelijke suggesties, zijn er natuurlijk tal van situaties aan te wijzen die echt als uitzondering gelden.

De volgende uitzonderingen zijn bijvoorbeeld van toepassing:

  • Werknemers in vitale beroepen (ambulance, politie, brandweer, veiligheidsdiensten, etc)
  • Werknemers die noodzakelijke werkzaamheden dienen uit te voeren (storingsdiensten, werk aan de weg, spoedreparaties, etc)
  • Bezorgers van pakketten en maaltijden

In het geval uw medewerkers gedurende de avondklok in actie dienen te komen, is het noodzakelijk dat u een werkgeversverklaring aan hen beschikbaar stelt (die zij dienen te kunnen overhandigen bij controle). Hiervoor dient u onderstaande model te gebruiken.
Let op! Een door u ontwikkeld formulier is niet geldig!

Bovendien dient een ‘eigen verklaring’ overhandigd te kunnen worden. Ook hiervan kunt u onderstaand een juist voorbeeld downloaden.

Beks Advocaten